måndag 2 april 2012

Sätra/Bredäng möter Söderkulla i Åre – Dag 4

Alireza från Malmö fyller 19år. Han väcks med sång och frukost på sängen.

Sedan är det sista dagen i backen. Vi fick lite sovmorgon och är i backen strax innan halv elva. Oj vilket skidstrul det började med. Alla tog fel skidor och det tog en evighet innan folk var i backen. Till nästa gång ska vi ha ett bättre system för märkning av utrustningen. Nu var det papperslappar som flög bort och nummer som glömdes bort.

Men solen sken och det hade kommit ett litet nytt snölager. Vi hängde i storgrupp fram till de grillade hamburgarna vid lunch. Sedan var det mot toppen som gällde. Ankarlift efter ankarlift. Vissa trillade av längs med färden men en grupp nådde till sist toppen. Utsikten var fantastisk. Solen fortsatte skina. Och när vi tillslut kom ner igen var klockan redan halv fem och det var dags att ta bussen tillbaka.

Älgstek och potatisgratäng stod på bordet i Brattlandsgården.

”Det var världsklass, det var Savoyklass!”

På fritidsgården drog Ozzy sin lifestory.

Alireza: ”Ozzys lifestory var väldigt speciellt att lyssna på. Vad folk får gå igenom, och ändå klarar sig - det är vackert.”

Pamela: ”Lära känna övningen var kul och det var väldigt intressant att lyssna på Ozzy, att höra hur det kan vara.

Innan vi åkte hem gick folk till ICA och fixade snacks till resan, några spelade biljard. Några spelade TP. Hemma i stugan ordnades överraskningsparty för Ali med tårta och påskägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar