måndag 2 april 2012

Sätra/Bredäng möter Söderkulla i Åre – Dag 2

Kl.07.00 ringer klockan. Halv nio går bussen till backen. För Malmöungdomarna ska det bli första gången på ett par skidor. Sätra/Bredäng har åkt utanför Stockholm.

”Ska bli kul, detta är en ny upplevelse. Innan har många av oss bara åkt i Flottsbrobacken med skolan.”

Det har snöat under natten och vi ska tydligen vara glada att det inte var förra veckan vi var här. Lokalisarna Ulrika och Markus möter upp och kör lektioner med dom som vill.

Alireza: ”Det var otroligt. Kul att lära sig nåt nytt man aldrig gjort innan. Det kändes lite farligt när man kom till de höga backarna, men jag klarade det. Synd att jag lärde mig så bra sista dan annars hade jag åkt varenda minut.”

”Det var kul det var ny upplevelse men det var läskigt också.”

De flesta stannar i barnbacken hela förmiddagen. En liten klick beger sig längre upp på berget. Därför blir det lite splittrat men alla möts upp i värmestugan till lunch.

På kvällen åker vi in till Åre by och hänger en stund på fritidsgården. Studsmassa, skateboard, minicykel, pingis och biljard. Här träffar vi Åres Lugna Gatan som också kommer möta upp i backen imorgon.

Kathy och Aron håller i ett utbildningspass med fokus på samarbetsövningar och förhållningsregler. Problemet som diskuteras: Eftersom det är frukost kl.7 och en lång dag i backen och utbildningar på kvällarna måste folk få kunna sova kl.23. Det innebär att då måste det vara tyst. Men för dom som inte kan sova då och som känner att de vill sitta uppe och prata med varandra, vad ska de göra?

Alla fick komma med förslag på hur dessa två önskemål skulle kunna gå ihop. Lösningen blev att de som inte vill gå och lägga sig kl.23 får sitta i köket och prata. Men så tyst att de som sover i rummen jämte inte störs. Och det är bara en chans som gäller.

På hemvägen stannar vi till på ICA. Eftersom middagen var redan kl.17 är folk hungriga och chicken de la creme blir en succe i Brattlandsgårdsköket. De som vill hänger i köket. De som är trötta sover. Gårdagens problem finns inte längre. Alla är nöjda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar