fredag 30 december 2011

"Terrorist"= Inga gränser?

30 oktober 2010 blev en man, tillsammans med släktingar häktade misstänkta för terror. Stridsutrustade poliser stormade in i hans lägenhet hysteriskt. Hans fru var gravid vid tillslaget och de hade en dotter och två söner.

Frun fick värkar emellanåt och de trodde att missfall var på väg. Barnen fick automatvapen riktade mot sig. VAPEN RIKTADE MOT BARN!!!? Hur äckliga och störda kan man vara!? J*vla idioter! Mamman fick inte ens lov att bära upp och krama om sin gråtande dotter.

Än idag har dottern sömnsvårigheter, hon vaknar varje natt gråtandes. Även pappan har svårt att glömma denna händelse som ägde rum den dagen. Detta kallar chefsåklagare Björn Ericson för "ringa fel". "Ringa fel" innebär alltså att det inte var något stort fel i princip. Idiotiskt!

"Tänk om det varit ett verkligt hot och att de riktiga terroristerna sprängt Nordstan med 100 dödsoffer. Vad hade man då sagt - att man gjort ringa fel?"

Så säger den 34-årige mannen till GP.

Jag blev riktigt chockad när jag läste detta. Med tanke på omständigheterna med familjen, deras situation. Jag tycker att det finns en gräns och enligt mig passerade de gränsen riktigt ordentligt genom att utsätta barnen för en sån tragisk upplevelse. Barnen blev traumatiserade och har sen dess fått besöka olika barnpsykologer. Polismyndigheten har bett om ursäkt, ursäkt!? Detta tycker jag är fullständigt oacceptabelt eftersom denna drabbade familj fått leva ett tufft liv under dessa år, och även om de på ett eller annat sätt försökt gå vidare, finns detta "ärr" alltid kvar hos dem. Tur nog har denna händelse inte skapat kaos bland grannarna eller på deras arbetsplats, istället har de fått mycket stöd från grannar, släktingar och arbetsgivare.

Vi vet ju att detta har förekommit fler gånger, då polisen gjort samma "misstag", men jag har faktiskt aldrig hört om en liknande historia som denna där barn blir inblandade på detta sättet. Det behövs en begränsning!
Samira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar