torsdag 15 december 2011

Sverige - ingenting utan invandrare

Jag förstår inte varför man ser invandrare som ett problem i vårt samhälle. Sverige hade inte varit nånting utan invandrare. Det är vi som lyfter Sverige. Titta på alla branscher t.ex. Vården, då det är flest utrikes födda som är läkare av olika slag, (mer än var fjärde läkare är född utanför Norden).

Hade det inte varit för dem hade sjukvården inte fungerat och det hade blivit ett totalt kaos.  Hotell och restaurang och äldreomsorgen. Även majoriteten av busschaufförerna i Sverige är födda utanför Europa.

Som alla vet, kommer de flesta invandrare hit från sina hemländer, med hög utbildning, och trots det får de antingen inget jobb, eller så får de gå genom en otrolig process för att komma dit. I praktiken finns det en otrolig diskriminering gentemot personer med utländska namn.
I dagens samhälle prioriterar svenskar först och främst sin utbildning för att därefter skapa karriär. De branscher som består av i princip bara svenskar är jobb som t.ex. militär, politiker, flygledare osv. Därför består ju de andra branscher mestadels av invandrare. Detta skapar förebilder, men av någon anledning vill man fortfarande sätta stopp för invandringen, och inte nog med det, få ut de invandrare som finns.

Invandrare med akademisk examen, och andra bra utbildningar, hamnar i utanförskap. Och många av dem blir tvungna att fastna på en sämre del av arbetsmarknaden. Det är ett stort fel, att personer som är välutbildade ska hamna i fel yrke.

Om några år när Sverige kommer ha brist på arbetskraft, lär företagen bli mer intresserade av att anställa de utlandsfödda och på så sätt kommer fler komma in på arbetsmarknaden. Men det ska inte behöva bli sån brist för att invandrare ska välkomnas in i arbetsmarknaden.

Khaled, ung kille, Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar