måndag 9 januari 2012

Manifestation i Malmö

Fredagens manifestation lockade tusentals personer. Och det var alla olika typer av människor som var där för att visa att nu får det vara nog, att man håller ihop mot våldet i Malmö. CIDES var också där.


Ett utdrag ur talet:

”Hur lönar det sig att vi samlas här idag? Många av oss här är inte ens överens om vad det är som behöver göras för att förändra situationen. Men låt den diskussionen börja imorgon, idag visar vi enad front mot våldet i Malmö och att omsorg och kärlek är starkare än hat.”

Efter manifestationen diskuterar vi lite på Fryshuset. Frågorna som kommer upp är: För vem och mot vem är det vi protesterar på en manifestation mot illegala vapen och organiserad brottslighet? Är det mot polisen som har misslyckats med att bekämpa detta? Eller är det mot politikerna som genom sin politik skapar grogrund för detta? Eller är det mot de kriminella som smugglar in dessa illegala vapen? Eller är det för alla Malmöbors rätt att slippa bli skjutna?

Sedan pratar vi om Ilmar Reepalus uttalande i Svt: ”När kommer oskyldiga människor att komma i vägen för de här kulorna också?”.



"Det är sjukt att en högt uppsatt politiker uttalar sig så. Vad menar han med det egentligen? Menar han att den femtonåriga killen var skyldig på något sätt? Jag tror att det är sånt här som gör att folk tappar förtroendet för politikerna", säger Marek.


/CIDES Malmö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar