tisdag 20 september 2011

Välkommen till CIDES!

CIDES är ett projekt på Fryshuset finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet arbetar med problem och frågeställningar kring ungdomar i destruktiva subkulturer. Vårt arbete går ut på att samla information från både praktiker och teoretiker för att sedan göra en analys som leder till effektiva metoder för att arbeta brett med frågan.

CIDES skapar ett expertnätverk där yrkesverksamma träffas och pratar om konkreta lösningar på problem, där vi prestigelöst vill hitta de bästa lösningarna och inleda viktiga samarbeten.

CIDES ungdomsråd
För att hela tiden vill utgå från ungdomarnas verklighet och fokus så skapar vi ungdomsråd i våra tre största städer. Målet med ungdomsråden är att utbilda och ge ungdomar som befinner sig i utanförskap redskap till att delta i samhället genom politiken.

Läs mer om CIDES, Fryshuset >>

Genom råden får vi förslag på problemställningar som vi tar upp nätverket. Ett annat sätt som hjälper oss att hålla oss uppdaterade i ungdomarnas verklighet är genom en intern referensgrupp som bildats med utvalda Fryshusverksamheter för att fånga upp den kunskap som de har genom deras praktiska arbete direkt med ungdomarna i målgruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar